FÆGTEUDSTYR

Her er en kort gennemgang af det udstyr der anvendes til fægtning. Hvis du har spørgsmål til udstyr, så spørg i klubben

Fægteudstyr og tilbehør


Der benyttes en del standard udstyr under en fægtekamp. Både teknik og sikkerhed er en del af fægteuniformen. Det meste udstyr benyttes af sikkerhedmæssige grunde. Både kården, Fleuret og Sablen er fremstillet i metal. Det sker meget sjældent at disse våben knækker, men gør de det er det vigtig man ikke kommer til skade… Og så er fægteuniformen elegant og helt unik. Våbene omtales ofte som lette blankvåben, men kræver ingen tilladelser.


Fleureten er lettere end eksempelvis kården. Mange fægtere starter med at fægte fleuret, da det traditionelt har været et begyndervåben. Vi fægter ikke med Fleuret i Slagelse.


Fægteuniformen består af:

  • En fægtejakke
  • En Maske
  • En Handske
  • En kropsledning
  • Knælange bukser og lange sokker. Disse er ikke påkrævetKårdefægtning 


Kården er det mest udbredte våben i fægtesporten. Det skyldes bl.a., at der er færre regler for hvor på kroppen man kan score point og derfor nemt at komme i gang med.Sabelfægtning


Sablen adskiller sig fra de to andre våben (Kårde og Fleuret), idet der ikke kræves et tryk for at score point. Sabelen er et såkaldt hug våben og kan i princippet også stikke.Hvad bør jeg købe


Du behøver ikke at købe noget, da du kan låne/leje af klubben. Men det er altid fedt at have sit eget våben. Du kan starte med det elektriske våben, en kårde eller sabel. Herefter er det en god idé at anskaffe sig en handske. Mange vælger at købe masken først, så de har deres helt egen. Der findes et fornuftigt udvalg, men der findes relativt få producenter/mærker af fægteudstyr. Spørg i klubben, her kan vi hjælpe dig med at vælge. Mange har held med at købe brugt udstyr inden de køber helt nyt. En komplet fægteuniform med våben koster mellem 3.500 - 5000 kr. Spørg i klubben hvis du har brug for hjælp til køb af udstyr.