START TIL FÆGTNING

Her på siden har vi forsøgt at gøre det super nemt, at forberede dig på dit besøg i Slagelse Fægteklub.

Før du starter til fægtning


Her kan du læse lidt om det du skal have med og hvad du kan forvente. I Slagelse Fægteklub er det vigtigt for os, at alle føler sig velkomne og godt tilpas fra det første øjeblik man træder ind af døren. Der er altid en ansvarlig voksen i salen, der vil guide dig.


Er det svært at fægte? Ja det er det helt sikkert, hvis man aldrig har prøvet det før, men det er nemt at komme i gang. De helt basale tekniker og grundregler er hurtigt overstået og så er det i gang med at fægte. Du vil opleve en hurtig fremgang, hvor du kan have det sjovt på pisten, det hedder banen vi fægter på. Herefter går vi igang med det mere tekniske. Typisk er man klar til at kaste sig ud i en fægtekamp efter 30 minutters instruktion og kan rent faktisk få noget ud af det.


“En garde” er et udtryk du måske har hørt før. Det kalder vi vores grundstilling i fægtning. Man står klar i sin “En garde”. Det er det første vi lærer. Du kan godt forvente at overlår kommer lidt under pres, hvis man ikke er vant til at stå og bevæge sig med let bøjede ben. Fægtning er en kampsport, men absolut ikke en farlig en af slagsen.


Sporten er kendt for at være utrolig hurtig, balancekrævende, strategisk og takstisk på samme tid. Det kræver mental styrke og gode reaktioner. Det er alle områder vi arbejde med til træning.Hvordan du bliver medlem


Selv indmeldingen klarer vi i løbet af en træning, når vi mødes. Men før du melder dig ind skal du prøve det nogle gange. Derfor er den første måned ganske gratis og du kommer så meget du vil. Vi synes det er en rigtig god idé at prøve nogle gange inden man beslutter sig. Det er jo en anderleds sportsgren end det man ofte kender til og fægtning er, som så meget andet, ikke for alle. Så kom og prøv, vi er sikker på du vil få en sjov oplevelse med hjem.


Det er billigt at gå til fægtning, som udgangspunkt. Vi har to typer kontingent og lidt rabatordninger til studerende og seniorer.


Børn (8 - 17 år): 375,- pr. halvår

Voksne (18+ år): 500,- pr. halvår

Studerende (18+ år): 375,- pr. halvår

Senior (65+ år): 275,- pr. halvår

Vi opkræver kontingent i marts og oktober.

Hvad skal du have med


Slagelse Fægteklub har alt det obligatoriske sikkerhedsudstyr og våben. Ofte er det noget man anskaffer sig hen ad vejen. Fægteudstyr kan godt være en lidt dyr fornøjelse så vi har rigeligt i klubben.


Du skal blot medbringe


En T-shirt og gerne en langærmet til opvarmning. Minimum knælange bukser eller bare et par almindelige træningsbukser. Vi fægter ikke i shorts. 

Husk også Indendørssko og en drikkedunk.

Hvornår træner vi


Kårde-fægtning: Mandag og onsdag fra kl. 18.30 - 20.00. Vi anbefaler at alle nye i Slagelse Fægteklub starter med, at lære kårdefægtning før man begynder på sabel. en meget stor del af det grundliggende er ens for Kårde, Sabel og Fleuret (som vi dog ikke fægter med i Slagelse)


I dette tidsrum træner alle årgange. Vi er på nuværende tidspunkt ikke nok til at opdele i årgange. Når du kommer og besøger os, så kom ca. 10 min. før vi starter.Hvor træner vi


Slagelse Fægteklub holder til i gymnastiksalen på CSU Slagelse, Rosenkildevej 88. I skal helt ned bagerst ved Atletikanlægget og så er det Gymnastiksalen der ligger parallelt med Ndr. Ringgade.

Håber snart vi ses i Slagelse Fægteklub ;-)